15 juni 2017

De Toekomst van Filantropie

Dit blog heeft 59 pagina's en leest dus prettiger op:
Slideshare.net/alcanne/toekomst-van-filantropie


Fondsenwerven bij Impact Investeerders

De Impact Investing Instrumenten van Nederlandse Goede Doelen. 


Nu -de term- impact investing, investeren voor financieel en maatschappelijk rendement, 10 jaar bestaat wordt er flink teruggeblikt en ervaringen gedeeld. 

In de Stanford Social Innovation Review vertellen 11 Amerikaanse grote goede doelen wat ze doen, waarom dat en over hun plannen. De financiƫle vehicles die ze gebruiken heb ik apart uitgelicht (deel II of IINieuws 1juni2017)

Zoals bij fondsenwerving zijn Amerikaanse goede doelen ons hier en daar flink vooruit, maar Nederlandse ontwikkelingshulp organisaties kunnen hun Amerikaanse concullega's nog wel een en ander leren....

In Deel I zijn de financiele instrumenten die Nederlandse goede doelen gebruiken voor impact investing op een rijtje gezet: bankgaranties, krediet-faciliteiten, investeringsfondsen, fonds-management, crowdfunding voor impact platforms, investors circles etc. Samen goed voor 1,5miljard Euro AuM en dit overzicht is allesbehalve compleet.

Daarna korte case studies van kleine Amerikaanse goede doelen. pag. 48-55. Daarin belicht ik naast de case ook kort de organisatie op basis van hun missie, belastingaangifte en alle beleggingen.

Tot slot een link naar het appel en de checklist voor goede doelen en crowd-funding voor impact. pag. 56-57. Goede doelen kunnen hun investees, zowel van giften als lenignen en ondersteuning helpen opschalen door ze te steunen bij crowdfundingcampagnes.

Dit blog heeft 59 pagina's en leest dus prettiger op:
Slideshare.net/alcanne/toekomst-van-filantropie

Drs Alcanne J Houtzaager MA Inclusive2 Impact Investing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten